top of page
Search
  • Writer's pictureLAURA

Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy...

Hauska meemi liikkuu sosiaalisessa mediassa Matin ja Tepon biisin sanoilla höystettynä siitä, miten monella meistä pyörä lähtee pyörimään vinhasti ja kiire lisää kiirettä. Todella tavanomaista on, että painetaan kaasu pohjassa odottaen vapaapäivää, viikonloppua tai lomaa. Tähän liittyykin toinen sanonta: "Kunnon työntekijä sairastaa vasta lomalla". Aikamoista! Kopsahti taas omaan nilkkaan. Mistä ihminen kertoo parhaiten? Omasta kokemuksesta.


Olen lukuisia kertoja luvannut itselleni sekä ympärillä oleville tärkeille ihmisille pitää työtahdin maltillisena. Kuinka vaikeaa se voikaan olla. Olen opiskellut palautumisesta kursseja ja jopa koulutuksen verran, mutta joudun todella tietoisesti keskittymään siihen, että aikaa omalle palautumiselle jää riittävästi. Tiedostan kyllä, että aktiiviselle ihmiselle (,jossa on iso annos puun elementtiä), tämä on elämän mittainen harjoitus. Isoin oppi tähän mennessä on se, etten enää syyllistä itseäni kun huomaan, että on taas hommat lähteneet laukalle. Silloin painetaan jarrua. Tälläkin kertaa keho teki sen puolestani, kun syysflunssa kutsui itsensä kylään.Mitä tästä haluan tuoda Joogastudio Valoon?

Ennen kaikkea tasapainoa. Näen päivittäin kaltaisiani aktiivisia ihmisiä ja se on ilo tottakai. Innostun ja inspiroidun itsekin heidän energiastaan. Toisaalta he ovat itseni peili. Se mitä toivon heille, toivon myös itselleni. Hidastamista sopivassa suhteessa.


Näin ollen uudistin hieman Joogastudio Valon tuntikalenteria muun muassa keskiviikkoiltojen osalta. Power Yoga jää nyt toistaiseksi tauolle ja alkuillassa teemme vuodenaikajoogaa ja myöhäisillan pyhitämme restoratiiviselle joogalle, joka itsessään on jo palautumista käynnistävä. Minulla on jo tässä ensimmäisen sairaslomapäiväni aikana virinnyt muutamia palautumiseen, hidastamiseen ja pehmeään liikkeeseen liittyviä työpajoja.

Ne tulee varmasti löytämään paikkansa kalenterista loka-marraskuun aikana.


Joogastudio Valon tunnit Turussa Onnenpaikassa ovat lähteneet mukavasti käyntiin. Apuvälineitä vielä odotellaan, mutta pian saamme nekin täydentämään joogatuntien sisältöä. Olen suuresti kiitollinen kaikista paikalle saapuneista tutuista ja uusista joogeista sekä joogineista. Onnenpaikassa haluan jatkaa samaa tasapainon linjaa. Tunnit ovat tällä hetkellä torstai-iltaisin. Toinen tunneista on voimakkaampi Vinyasa flow ja toinen ihan jokaiselle sopiva rauhallinen vuodenaikajooga. Myös Onnenpaikkaan olen suunnitellut rauhoittumisen hetkiä, mutta ensimmäisenä erikoisuutena järjestän Erna Kasterinteen kanssa Runsauden lähteellä -nimisen joogaretriittipäivän lauantaina 9.10.


Nyt lepäillään flunssa pois ja sitten kohti tasapainoisempaa syksyä! Sekä Joogastudio Valon harmoniset tilat Vahdolla että Onnenpaikan joogasali Turussa kutsuvat rauhoittumaan ja luovat upeat puitteet kehon ja mielen harjoitukselle. Toivotan jokaisen lukijan mukaan tasapainon matkalle kanssani.


- Laura

131 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page